top of page

EEN DEGELIJKE TUINAANLEG

Het eerste belangrijke punt is in orde. Uw tuin van uw dromen is ontworpen. Zo mogelijk nog belangrijker is om het nu exact in de praktijk om te zetten. Aangezien u met ons dezelfde contactpersoon heeft voor uw ontwerp als de realisatie, is dit bij ons perfect mogelijk.

De basis van een aanleg van een kwalitatieve tuin zijn de grondwerken. Deze zijn namelijk het belangrijkste van heel de aanleg, zeker wat betreft de duurzaamheid. Door deze grondig en correct uit te voeren, krijgt u een goede waterafvoering naar beneden toe. Zo vermijden we natte, zompige tuinen die u niet kan betreden. Afhankelijk van het perceel kan er uiteraard grond bijgeleverd worden, of net worden afgevoerd. Daar waar de terrassen of opritten komen, worden de beddingen overigens gelijktijdig met deze werken voorzien.

Om de waterhuishouding van de grond perfect te krijgen, wordt een korte rustpauze ingelast. Te snel werken zorgt hier net voor een slechter resultaat. Vervolgens kunnen de verhardingswerken van start gaan. Eerst worden de boordstenen geplaatst, daarna de klinkers of tegels.

Wanneer deze fase is voltooid, kan men beginnen met de beplanting. Dit gebeurt het best tussen november en maart, rekening houdend met eventuele vorstperiodes. In deze periode van het jaar zijn de planten in rust en is de kans op slagen het grootst. Zodra alles geplant is, kan het gazon aangelegd worden of de worden grasmatten uitgerold. Dit gebeurt dan weer het beste in het voorjaar of het najaar. Indien u een onderhoudsvriendelijke tuin opteert, kan er trouwens ook kunstgras geplaatst worden. Dit is beschikbaar in verschillende tinten en afwerkingsgraden, helemaal op maat van uw wensen.

Eens alle werken uitgevoerd zijn, kan het genieten van uw nieuwe tuin beginnen!

Inspiratie nodig? Kijk dan even naar de vele tuinen die wij de afgelopen 25 jaar inrichtten in Berlaar, Lier en omgeving. Of neem een kijkje op onze Facebook-pagina

TUINAANLEG: Services
bottom of page